Få din gratis offert

Gratis offert

Gör en gratis SEO-analys

Boka möte
Digu symbol gul

Gör en gratis SEO-analys

Testa och se hur din sajt presterar på Google. Gör vårt test online och få svaren skickade till din inkorg inom några minuter. 

seo-test

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.

Vad är en SEO-analys?

Innan vi går vidare med varför det är viktigt att göra en SEO-analys, låt oss först definiera vad en SEO-analys är. En SEO-analys är en process där man mäter hur väl din hemsida presterar i sökmotorerna. Detta inkluderar en grundlig undersökning av webbplatsens struktur, innehåll och dess relaterade sökord. Syftet med en SEO-analys är att identifiera eventuella brister samt ge förslag på förbättringsåtgärder som kan förbättra webbplatsens ranking i sökmotorerna.

En SEO-analys kan egentligen ses som en utvärdering och genomgång av hur din webbplats presterar i sökmotorernas sökresultat. Men det handlar egentligen inte bara om hur bra du syns, eller ”rankar” utan mycket annat spelar också in.

Detta kan mätas ur en rad olika aspekter : teknisk SEO, användarvänlighet, innehållsmässigt, hur väl dina olika sidor uppfyller sökintentionen för ett sökord, antalet länkar till webbplats, organisk trafik etc. En SEO-analys kan vara ganska omfattande och täcker in en hel del.


pil-prickar

Varför är ett SEO-test viktigt för din SEO?

En viktig anledning till att göra en analys handlar egentligen om att du som företagare till fullo kan utnyttja ditt företag potential och få den synlighet som du förtjänar.

Lyckas du få högre placeringar i Googles sökresultat och synas för potentiella kunder kan du kort och gott öka din försäljning och stärka ditt varumärke.

En annan viktig anledning till varför en SEO-analys är viktig är att du får bättre koll på dina konkurrenter – även de aktörer som är dina konkurrenter i sökresultaten och inte bara affärsmässiga konkurrenter.


Hur ska du genomföra SEO-analysen?

För att göra en SEO-analys kan och ska du självklart använda ett professionellt SEO-verktyg – det spar dig både tid och huvudvärk. Men det räcker inte.

En kvalitativ analys av en hemsida behöver även kompletteras med en manuell analys som bara en människa kan göra. Verktyg i all ära men vissa saker måste man helt enkelt göra själv.

Ett verktyg kan t.ex. inte på ett tillfredställande sätt analysera komplexa kundresor eller designelement som gör det enklare för en användare att klicka på en länk. Sökmotoroptimering handlar många gånger om sunt förnuft och vilka åtgärder som ger användare eller besökare på din sida en bättre användarupplevelse.  SEO är utan tvekan ett maraton som behöver underhållas hela tiden.

checkmark

Vill du gå djupare?

Om du har fått blodad tand för det här med SEO och vill gräva djupare har du kommit helt rätt. Det finns en stor mängd verktyg ute på marknaden och så många olika saker att optimera och fixa till. Läs vår guide om SEO-verktyg för att djupdyka i de olika verktygen och deras olika användningsområden.

design-skålar

Gör en gratis SEO-analys

Testa och se hur din sajt presterar på Google. Gör vårt test online och få svaren skickade till din inkorg inom några minuter. 

seo-test

Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.