Gratis SEO-analys

Få offert
Digu symbol gul

Vad är en SEO-analys?

En SEO-analys eller SEO-test kan egentligen ses som en utvärdering och genomgång av hur din webbplats presterar i sökmotorernas sökresultat. Men det handlar egentligen inte bara om hur bra du syns, eller ”rankar” utan mycket annat spelar också in.

Detta kan mätas ur en rad olika aspekter och breddgrader: teknisk seo, användarvänlighet, innehållsmässigt, hur väl dina olika sidor uppfyller sökintentionen för ett sökord, antalet länkar till webbplats etc. En SEO-analys kan vara ganska omfattande och täcker in en hel del.


pil-prickar

Varför är en SEO-analys viktig?

En viktig anledning till att göra en analys handlar egentligen om att du som företagare till fullo kan utnyttja ditt företag potential och få den synlighet som du förtjänar.

Lyckas du få högre placeringar i Googles sökresultat och synas för potentiella kunder kan du kort och gott öka din försäljning och stärka ditt varumärke.

En annan viktig anledning till varför en SEO-analys är viktig är att du får bättre koll på dina konkurrenter – även de aktörer som är dina konkurrenter i sökresultaten och inte bara affärsmässiga konkurrenter.


Vill du gå djupare? Använd ett SEO-verktyg

Om du har fått blodad tand för det här med SEO och vill gräva djupare har du kommit helt rätt. Det finns en stor mängd verktyg ute på marknaden och så många olika saker att optimera och fixa till. Läs vår guide om SEO-verktyg för att djupdyka i de olika verktygen och deras olika användningsområden.

design-skålar