Få din gratis offert

Gratis offert

Låt sökmotoroptimering göra jobbet

Boka möte
Digu symbol gul

Vad är sökmotoroptimering?

Kärt barn har många namn. Sökmotoroptimering, förkortat SEO från engelskans Search Engine Optimization, är en process som går ut på att förbättra en hemsidas synlighet på sökmotorernas resultatsidor (SERPS) – en långsiktig strategi som på sikt ökar företagets lönsamhet. Det är med andra ord ett sätt att ranka högre på Google och driva organisk trafik till din hemsida.

Genom att optimera din hemsida för sökmotorer utifrån särskilda sökord ser vi helt enkelt till att kunder hittar till dig som svar på deras googling. För att lyckas med detta tar vi fram relevanta sökord och sökordsfraser som folk googlar på, det vill säga det som människor skriver in när de gör sina sökningar på Google – i strävan att hamna så högt upp som möjligt i flödet.

Ju högre du rankar, desto högre upp i listorna på Google och andra sökmotorer visas du. På så sätt ökar du synligheten för ditt företag och stärker din digitala närvaro, vilket betyder ett större intresse för dina produkter eller tjänster. Något som i sin tur innebär mer trafik, fler klick och nya kunder. Det är därför SEO är en så pass viktig, om inte avgörande, del av varje marknadsföringsstrategi. Utan den riskerar du annars att förbli osynlig för potentiella kunder. 

illustration-kundvagn

design-skålar

Vad vi gör

Vår enskilt viktigaste uppgift är att se till att din webbplats är den första en kund ser när hen söker efter en tjänst eller produkt som ditt företag erbjuder. Därför lämnar vi ingenting åt slumpen och ger oss inte förrän du har passerat dina konkurrenter och förrän du som kund är nöjd. 

Vi sysslar endast med etisk SEO, även kallad white-hat SEO. Det innebär att vi endast följer beprövade metoder som inte bryter mot Googles riktlinjer (till skillnad från black-hat SEO). På så sätt kan du alltid känna dig trygg med att anlita oss på Digitunist när du behöver hjälp med SEO – oavsett om du önskar optimera en redan befintlig webbplats eller vill köpa en ny hemsida som är sökmotoroptimerad från grunden.


Vad vi kan hjälpa dig med

checkmark

Stärka ditt företags varumärke

checkmark

Driva mer trafik till din hemsida

checkmark

Öka ditt företags digitala närvaro


rätt seo-gula-prickar

Varför sökmotoroptimering?

I takt med att samhället digitaliseras, går i princip alla företag mot en ökad digitaliserad närvaro till mötes. Faktum är att den digitala närvaron har blivit A och O för att behålla sin marknadsposition och nå ut till nya kunder.

På en numera lättillgänglig och global och digital marknad kan det till synes verka enklare än någonsin att nå ut och marknadsföra sina produkter eller tjänster men sanningen är att det är svårare än någonsin att faktiskt lyckas nå ut genom bruset. Alla vill synas samtidigt.

Den digitala världen är en alldeles ypperlig plats att synas på, men som du förstår är du långt ifrån ensam om att vilja synas på internet – samtidigt som det nästan har blivit ett måste för att bedriva en framgångsrik marknadsföring av sin verksamhet.

Rätt genomförd, kan SEO vara ett otroligt kraftfullt och prisvärt marknadsföringsverktyg.


Med rätt sökmotoroptimering kan du:

 • Synas hos blivande kunder som redan söker efter dina produkter eller tjänster på nätet.
 • Generera fler förfrågningar, vilket i förlängningen ökar försäljningen.
 • Öka din varumärkeskännedom, då människor oftast tenderar att köpa från varumärken de känner till.

Vill du ha hjälp med sökmotoroptimering? Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag!

pil-prickar

Vad kunderna säger om Digitunist

 • "Det vi åstadkommit efter bara någon månad är långt över förväntan"

  Vi valde att samarbeta med Digitunist för att sökordsoptimera vår websida. Det vi åstadkommit efter bara någon månad är långt över förväntan. Jag kan varmt rekommendera samarbete med Digitunist och Islam Habib för sin kompetens, professionalism och hängivenhet att leverera utmärkt service.

  Mario Victorsson

  Produktansvarig, Medalla AB

 • ”Pålitliga och ärliga”

  Vi anlitade Digitunist för att bygga och utveckla vår webb. De är pålitliga, ärliga och ger väldigt bra råd. De utför sitt arbete professionellt och tänker på detaljerna åt oss. Vi på Simplea rekommenderar starkt Digitunist till andra företag.​

  Mohammed Al Semidai

  VD, Simplea AB


Tre fördelar med att köpa SEO av Digitunist

Vi finns här för dig

Du som kund kommer alltid först.

Full transparens

Vi lägger stor vikt vid transparens och redovisar allt vi gör.

Inga krångliga avtal

Du stannar för att du är nöjd och avslutar när du vill.


Vill du ha hjälp med sökmotoroptimering?

Klokt tänkt, det är aldrig för sent att sökmotoroptimera! Boka ett kort möte med oss och berätta om dina utmaningar. Eller om du bara är nyfiken på SEO.

Boka ett möte

Ett urval av uppdragsgivare

bullo-logo
solvio
interimakademin-logo
bullo-logo
interimakademin-logo
solvio
interimakademin-logo
interimakademin-logo


Vad du får med våra SEO-tjänster

SEO-analys

Att ha en solid grund från början ger långsiktiga och hållbara resultat. Därför inleds varje kampanj med en detaljerad SEO-analys av din webbplats. Den här granskningen är viktig för förstå hur den befintliga webbplatsen är uppbyggd och vilka tekniska fel som håller din webbplats tillbaka.

Sökordsanalys

Att välja rätt sökord är en av de viktigaste delarna av en SEO-kampanj. Sökord och sökfraser som dina eventuella kunder söker efter för att hitta ditt företag. Vi utför en ordentlig sökordsanalys och analyserar också vilka sökord dina konkurrenter riktar in sig på. Förutom vår kompetens använder vi professionella SEO-verktyg som ger resultat.

Konkurrentanalys

Det är viktigt att veta vad och vem vi har att göra med. Genom att veta detta kan vi överlista dina konkurrenter och bygga starkare och effektivare kampanjer. Digitunists SEO-kampanjer är specifikt uppbyggda för att se till att vi inkluderar alla element som krävs för att slå konkurrenterna.

On page SEO

Denna del av SEO är processen där man justerar och optimerar innehållet på en webbplats för att öka dess synlighet. Som namnet anger innebär detta att man gör ändringar på din webbplats. Om detta inte görs på rätt sätt kommer din webbplats att hamna långt ner bland Googles sökresultat.

Off page SEO

Denna del av SEO avser vanligtvis länkbyggande. En länk är i princip ett omnämnande av din webbplats på en annan extern webbplats. Länkbyggande bidrar till att öka din webbplats auktoritet hos Google och samtidigt öka ditt varumärkes synlighet.

Rapportering

Vi tror på öppenhet och därför levererar Digitunist månadsrapporter direkt till din inkorg. Dessa rapporter ger en översikt över hur kampanjen fortskrider tillsammans med hur du rankar på olika sökord och sökfraser.


Vanliga frågor om SEO

sökmotoroptimering