Få din gratis offert

Gratis offert
digitunist

Marknadens bästa SEO-verktyg 2024

En komplett lista med SEO-verktyg

48 SEO-verktyg för 2023 (Komplett lista)

Att hitta rätt och bra SEO-verktyg för just dina behov och budget kan ibland kännas som en övermäktig uppgift. För att lyckas med sökmotoroptimering gäller det att jobba smart. Marknaden kryllar av verktyg som lovar guld och gröna skogar men kvalitén varierar kraftigt. Därför har jag satt ihop en komplett lista med olika verktyg som kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln. Många av verktygen är helt gratis, vissa är delvis gratis medan vissa enbart erbjuder betalversioner.

Ahrefs

Övergripande SEO

Sökordsanalys och research

Ranktracking

Länkanalys

Trafikanalys

Konkurrentanalys

ahrefs-logo

Ahrefs är en jätte inom området och verktyget anses vara ett av de absolut bästa seo-verktygen på marknaden. UI:t känns nästan lite retro men samtidigt enkelt att navigera i. Med hjälp av Ahrefs kan du bland annat göra sökordsanalyser, analysera backlinks, analysera dina konkurrenter samt teknisk SEO. Ahrefs Webmaster tools är ett verktyg som nu öppnats upp för alla där du kan hålla kolla på dina egna sajter och få värdefull info och överblick, helt gratis.

semrush

Övergripande SEO

Sökordsanalys och research

Ranktracking

Länkanalys

Trafikanalys

Konkurrentanalys

semrush-logo

Semrush är likt Ahrefs en jätte på SEO-marknaden och består egentligen av ett heltäckande marknadsföringsverktyg där du kan analysera och följa all digital marknadsföring som rör dina digitala kampanjer och SEO. Verktyget är oerhört kompetent och användarvänligt med många användbara funktioner. Nästan för många. Du kan göra sökordsanalyser, konkurrentanalyser, tekniska parametrar, off page samt få rapporter om dina sociala medier och annonsering.

Ubersuggest

Övergripande SEO

Sökordsanalys

Ranktracking

Länkanalys

Trafikanalys

Konkurrentanalys

ubersuggest-logo

Ubersuggest är SEO-gurun Neil Patels verktyg som tävlar om att vara ett konkurrentskraftigt ”all in one-verktyg”. Med UberSuggest kan du crawla din sajt för att se vilka sökord du rankar på, tekniska problem, sökordsanalys, konkurrentanalys samt information om vilka länkar din sida har. Verktyget är verkligen ett bra alternativ för dig som har en begränsad budget och vill testa dig fram.

SE ranking

Övergripande SEO

Sökordsanalys

Ranktracking

Länkanalys

Trafikanalys

Konkurrentanalys

se-ranking-logo

SE Ranking är ett annat mycket bra och användbart ”allround-verktyg” för SEO. Man kan säga att det är en budgetvariant av SEMrush och Ahrefs men absolut kompetent och prisvärt. Egentligen har SE Ranking allt man behöver för att genomföra ett bra SEO-arbete men saknar på vissa hålla den där premiumkänslan och funktionerna man är van vid. Men verktyget utvecklas åt rätt håll och supporten är tillgänglig och mycket bra.

screaming frog

Övergripande SEO

Teknisk SEO

screaming-frog-logo

Screaming frog är en så kallad ”crawler” eller spindel, ett utmärkt SEO-verktyg som söker igenom din sajt och göra en teknisk analys för att analysera din tekniska SEO. I Screaming frog kan du bland annat se saker som länkstruktur, in- och utlänkar, metadata. Programmet är oerhört kraftfullt och erbjuder en gratisversion som räcker för de allra flesta (upp till 500 url:er). Screaming Frog finns inte som webbbaserad version utan måste laddas ner till din windows/Mac-dator.

sitebulb

Övergripande SEO

Teknisk SEO

sitebulb-logo

Sitebulb är ytterligare en så kallad site crawler som likt Screaming Frog söker igenom din sajt och analyserar en rad olika tekniska parametrar och en teknisk analys. Det som skiljer från många crawlers är att Sitebulb också ger rekommendationer och vägledning på hur fel kan åtgärdas och vad det faktiskt handlar om. Snyggt och enkelt användargränssnitt. Kräver också installation på dator och finns inte som webbversion.

Google Data Studio

Trafikanalys

google-data-studio-logo

Google Data Studio är egentligen inget renodlat SEO-verktyg utan mer ett rapporteringsverktyg som presenterar och visualiserar data från olika källor och SEO-verktyg på ett mycket snyggt sätt. Inlärningskurvan kan vara lite brant men väl värt mödan när man lyckas knäcka koden.

SEO PowerSuite

Övergripande SEO

Sökordsanalys och research

Ranktracking

Länkanalys

Trafikanalys

Konkurrentanalys

powersuite-logo

SEO Powersuite är egentligen fyra verktyg i ett; en ranktracker, site audit, länk-analys och ett verktyg för sökordsanalys. Verktygen installeras alltså som fyra separata applikationer och ger överlag pålitlig data och analyser. Dessutom väldigt bra prissatt sett utifrån funktionaliteten man får. Ett stort minus är dock att verktygen är s.k. desktopversioner och måste laddas ner, inte alls lika smidigt som en webbaserad lösning. Finns för Windows, Mac och Linux.

content king

Övergripande SEO

Teknisk analys

contentking-logo

ContentKing är ett robust och bra SEO-verktyg som ger dig information om ändringar på sin sajt i realtid. Verktyget kan göra en komplett analys och analysera tekniska problem på din sajt och fungerar bra om man vill dokumentera sitt SEO-arbete. Verktyget loggar alla ändringar som görs på sajten. Dessutom kan man ställa in att få automatiserade rapporter om något på sajten skulle ändras- detta i realtid.

Keyword planner (google ads)

Sökordsanalys

google-ads-logo

Keyword Planner är en del av Google Ads och låter dig se sökordsvolymer och trender för specifika och nya sökord – även bakåt i tiden. Verktyget ger dig mer data och förslag på relaterade sökord som kan underlätta din sökordsanalys. Håller du på SEO, SEM eller egentligen all typ av digital marknadsföring är Keyword Planner ett måste. Verktyget är helt gratis och levererar pålitlig data för dina kampanjer.

google search console

Sökordsanalys

Trafikanalys

google-search console-logo

Google Search Console är ett utmärkt verktyg du måste ha om du arbetar med SEO. Verktyget ger dig en mycket bra och viktig överblick över din hemsida. I Google Search console kan du se teknisk information, se vilka sidor som är indexerade, information om strukturerad data, säkerhetsproblem med mycket mer. Bäst av allt: du kan se vilka sökord och sökfraser din sida rankar på, på vilken position samt Click Through Rate (CTR) och vilka länkar som pekar mot din hemsida.

google analytics

Trafikanalys

google analytics-logo

Google Analytics är ett verktyg från Google som hjälper dig att bland annat få mer information och analysera besökarnas beteende på din hemsida, antal besökare, antal klick, CTR m.m. Google Analytics eller liknande mätverktyg är egentligen en hygienfaktor för dig som arbetar med SEO eller bara driver en webbplats som du vill förbättra och utveckla. Det finns så mycket värdefull data och insikter att hämta här, bara man vet hur man ska gå tillväga.

Nozzle

Ranktracking

nozzle-logo

Nozzle är en mycket kompetent ranktracker för dig som vill bevaka dina sökord och hålla koll på din ranking på en nästan nördig nivå. Funktionerna är väldigt många och ibland kan det verka lite rörigt att navigera runt. Nozzle innehåller bland annat nåt som heter Pixels from the top som helt enkelt talar om hur långt från söktoppen du verkligen är – mätt i antalet pixlar. Nördigt? Ja! Användbart? Ja!

nightwatch

Ranktracking

nightwatch-logo

Nightwatch är en riktigt bra men relativt okänd ranktracker som hjälper dig hålla koll på rankingen av dina sökord. Verktyget har ett väldigt lättanvänt och överskådligt användargränssnitt och dessutom väldigt snabbt. Du kan även tracka lokala sökord om du har ett småföretag och din kundkrets kanske främst består av lokala kunder. En bra och viktig funktion är integrationen med Google search console och Google Analytics.

answer the public

Sökordsanalys

answer-the-public-logo

Answer the Public är ett utmärkt verktyg som hjälper dig att hitta nya, relevanta longtail -sökord. Du skriver in ditt sökord och så får du mer information om alla sökfraser och närliggande sökord som innehåller ditt primära sökord. Du kan till exempel få upp sökfraser som innehåller ”vem”, ”vad”, hur” – väldigt användbart när du gör research och vill hitta vilken sökfras du ska satsa dig på.

also asked

Sökordsanalys

alsoasked-logo

Also Asked är ett verktyg som liknar Answer the Public väldigt mycket i sitt upplägg där du kan få ideér och förslag på sökord och ämnen att skriva om. Verktyget ger dig relaterade frågor om ditt sökord eller sökfras och du kan på så sätt bredda och förbättra ditt innehåll. Upplägget är väldigt pedagogiskt och visuellt tilltalande så du lättare kan bygga innehållskluster om ett visst ämne. Rekommenderas varmt.

google trends

Sökordsanalys

google-trends-logo

Google Trends är ett kostnadsfritt verktyg från Google som låter dig få information om hur pass populära vissa sökord och sökfraser är. Förutom popularitet kan du se utvecklingen över tid och jämföra olika sökfraser med varandra. Verktyget kan vara väldigt användbart om du t.ex. säljer eller erbjuder produkter/tjänster som är säsongsbetonade och vill se data på hur utvecklingen sett ut. Verktyget är helt gratis att använda och datan som används är Googles egna.

detailed

Övergripande SEO

Chrome-plugin

detailed-logo

Detailed är ett gratis Chrome-plugin och seo-verktyg som snabbt kan ge dig en översikt över SEO på en hemsida. Saker som Titel, metabeskrivning, robot.txt, site-map, rubrikstruktur, strukturerad data, interna länkar m.m. Det är mycket användbart om man vill kika på konkurrenter eller snabbt se om nåt inte stämmer. Funkar till Chrome och Firefox. Rekommenderas!

rankmath

Teknisk SEO

WordPress-plugin

rank-math-logo

Rank Math kanske är seo-verktyget som jag använder oftast när jag bygger hemsidor och ett av de bästa WordPress-plugins som finns. Verktyget ger dig teknisk vägledning i ditt SEO-arbete, sås som att skapa sitemap, skapa omdirigeringar, strukturerad data, tips på hur du skriver metabeskrivningar och så mycket mer. Finns i både betald och gratis version men gratisvarianten räcker gott och väl för de flesta.

yoast

Teknisk SEO

WordPress-plugin

yoast-logo

Yoast är ett av de mest välkända plugins för WordPress och något av en klassiker inom SEO-världen. Verktyget hjälper till att få ordning på din SEO om du har en WordPress-sajt och ger dig rekommendationer om metatitlar, metabeskrivningar, sitemaps m.m. Har på senare år halkat efter i utvecklingen och tappat marknadsandelar till RankMath och SEO Press.

seo quake

Övergripande SEO

Chrome-plugin

seo-quake-logo

SEO Quake är ett annat gratis SEO-verktyg och chrome-plugin som kan ta fram användbar information om din eller dina konkurrenters sajter. Förutom grundläggande data som metadata, kan du även se både intern och externlänkar samt hänvisande domäner och sökordsdensitet på en sida. SEO Quake visar även en enklare diagnos med olika SEO-parametrar där du kan få förslag om vad som kan förbättras.

seo minion

Övergripande SEO

Chrome-plugin

seo-minion-logo

SEO Minion är ett webbläsarplugin och gratis SEO-verktyg till Google Chrome som ger dig mycket bra SEO-data såsom antalet länkar, brutna länkar, metatitel, metabeskrivning osv. Verktyget är gratis och ger dig en bra överblick över hur den aktuella sidan presterar i ett antal faktorer. UI:et är inte lika polerat eller användarvänligt som Detailed men likväl användbart.

surfer seo

On page-optimering

Sökordsanalys

Konkurrentanalys

surfer-logo

Ett av mina favoritverktyg och enligt mig ett absolut måste om du vill spara tid och optimera ditt innehåll för SEO. Verktyget analyserar sökresultaten och ger dig rekommendationer om vad du behöver förbättra i ditt innehåll. Surfer ger dig rekommendationer om antalet ord, vilka sökord du måste optimera för samt hur strukturen på din sida måste se ut för att du ska ranka i toppen. Det och mycket mer. Priset har ökat ett antal gånger de senaste två åren men likaså har funktionaliteten. Har en bra och användbar integration med Google search Console och Semrush. Helt klart prisvärt om du ska jobba seriöst med din SEO.

writer zen

Sökordsanalys

On page-optimering

Konkurrentanalys

writerzen-logo

WriterZen är likt Surfer ett SEO-verktyg som låter dig optimera befintliga eller nya texter för att de ska ha chans att ranka i googles sökresultat. Alla parametrar som antal ord, struktur, rubriker etc. mäts mot de riktiga sökresultaten för det sökord du riktar in dig på. Verktyget har även ett verktyg för sökordsanalys och en s.k. plagiarism-checker där du kan infoga text och se hur pass unik texten är eller om den är plagierad. Enligt mig inte lika användarvänligt som Surfer men riktigt prisvärt och utvecklas i rasande takt.

outranking

On page-optimering

Sökordsanalys

Konkurrentanalys

outranking-logo

Outranking är ett relativt nytt namn inom SEO-branschen men har rönt en del uppmärksamhet på den globala arenan. Verktyget var till en början likt Surfer SEO och kan hjälpa till att optimera ditt innehåll för SEO. Det har dock utvecklats rasande fort med funktioner för SERP-analys och AI-teknik som kan hjälpa dig att både skriva och skapa innehållskluster. Funktionerna är en blandning av Thruu, Answer the Public och Surfer. Stöder dock inte svenska i skrivande stund.

Lumar (deep crawl)

Övergripande SEO

Teknisk analys

deepcrawl-logo

Lumar (f.d. Deep Crawl) är en site crawler som scannar igenom din sajt efter tekniska parametrar och andra relevanta parametrar för SEO. Det ska främst ses som ett verktyg för att åtgärda din tekniska SEO. Ett professionellt verktyg och inget för den mindre verksamheten eller bloggare, skulle snarare säga att det är mer riktad mot större företag eller byråer. Priset är väldigt högt, flera konkurrenter erbjuder samma funktionalitet för mindre.

Webbsida: lumar.io

Google Page Speed Insights

Analys av sidhastighet

pagespeed-insights-logo

Google Page Speed Insights är ett kostnadsfritt verktyg från Google som analyserar hur snabbt din sida är samt hur snabbt olika element laddas in på din sajt. Utöver det ger det dig förslag på exakt vad som kan förbättras. Med tanke på hur viktigt hastighet är som rankingfaktor kan det inte nog understrykas hur användbart Page speed Insights är.

GTmetrix

Analys av sidhastighet

gtmetrix-logo

GTmetrix är ett SEO-verktyg likt Pingdom Tools och Google Pagespeed Insights som låter dig mäta hastighet och laddningstider för din hemsida. Verktyget är väldigt populärt och det med rätta. Mängden detaljer och underlag för analys som GTmetrix erbjuder är fenomenal och kan vara riktigt användbart om du brottas med sega laddningstider på din hemsida.

Google Mobile-friendly test

Mobilanpassning

mobile friendly test-logo

Google Mobile-Friendly är egentligen inte ett renodlat SEO-verktyg men funktionaliteten är högst användbar för SEO. En av de viktigaste aspekterna som Google tittar på är hur pass mobilvänlig din hemsida är. Googles egna Mobile-Friendly test är ett gratis verktyg som helt enkelt ger dig svar på om din sajt är mobilvänlig eller inte. Gå in och testa enkelt.

Wincher

On page-optimering

Ranktracking

wincher-logo

Wincher är ett svenskutvecklat SEO-verktyg som hjälper dig att hålla koll på rankingen. Nyligen har de även släppt ett kostnadsfritt on-page test där du kan mäta hur bra din hemsida är enligt ett antal parametrar för on page SEO. Inte helt hundraprocentigt men ok för nybörjaren och sett till prissättningen. Men det finns många andra ranktrackers jag skulle välja före Wincher.

Structured data markup helper

Strukturerad data

structured-data.markup-logo

Structured Data Markup Helper är ett utmärkt gratis SEO-verktyg från Google som hjälper dig att markera upp olika element på din sida, med så kallad strukturerad data. Genom att implementera strukturerad data hjälper du sökmotorn att förstå innehållet på din sida. Om Google bättre förstår innehållet kan det presentera delar ur ditt innehåll som s.k. ”rich snippets” och kan förbättra din CTR avsevärt.

Woorank

Övergripande SEO

Sökordsanalys

Ranktracking

Konkurrentanalys

woorank-logo

Woorank är ett heltäckande SEO-verktyg som hjälper dig att SEO-testa din hemsida för att se hur din sajt mår, göra konkurrentanalyser, tracka sökord. Detta är ett väldigt bra seo-verktyg -speciellt gillar jag deras audits som ger konkreta och detaljerade tips på vad som behöver åtgärdas ifall verktyget hittar tekniska problem. Woorank finns även som Chrome-plugin.

majestic

Länkanalys

Trafikanalys

majestic-logo

Majestic är ett mycket kraftfullt seo-verktyg och kanske marknadens bästa när det gäller länkanalys och off page SEO. Majestics databas är gigantisk och har således mycket träffsäkra analyser som konkurrenterna saknar. Men prissättningen är lite väl häftig sett till funktionaliteten om du inte sysslar med SEO på enterprise-nivå i en konkurrensutsatt bransch.

Thruu

On page-optimering

Konkurrentanalys

thruuu-logo

Thruu är ett av de bästa verktygen för att få en analys över hur konkurrensen ser ut för ett särskilt sökord. Det hela fungerar som så att man skriver in valt sökord och sedan analyserar verktyget sökresultaten för att ge dig mer detaljerad data om genomsnittligt antal ord, hur många bilder som används etc. Då vet man vad som krävs för att kunna satsa på en viss sökfras. Detta är verkligen ett bra seo-verktyg för analys av SERPEN.

Microsoft Clarity

Heatmaps

Analys av användarbeteende

microsoft clarity-logo

Microsoft Clarity är ett kraftfullt verktyg som analyserar trafikbeteende på din sajt och spelar in hur dina besökare navigerar och interagerar på din hemsida. Genom s.k. heatmaps kan få värdefull information om hur besökare scrollar, klickar m.m. Detta kan hjälpa dig att optimera din sajt ytterligare och förbättra dina konverteringar och CTR. Verktyget är helt gratis och proppat med bra funktioner.

Moz

Övergripande SEO

Sökordsanalys

Ranktracking

Länkanalys

Konkurrentanalys

moz-logo

Moz är ett heltäckande SEO-verktyg likt Semrush och Ahrefs och kan väl betraktas som en jätte inom branschen. Med Moz kan du tracka sökord, crawla din sajt, monitorera din länkprofil, tekniska parametrar och mycket mer. Ja, i princip heltäckande och väldigt kraftfullt. Känns också mer fokuserat och riktat mot den nordamerikanska marknaden än övriga verktyg då många funktioner i princip inte funkar i Sverige.

Schemantra

Strukturerad data

schemantra-logo

Schemantra är ett relativt nytt men mycket kraftfullt verktyg för att märka upp din hemsida med strukturerad data. Schemantra är enkelt att använda men innehåller samtidigt mycket bra funktionalitet för att bygga upp ett ganska avancerad system med strukturerad data. Ett stort plus är att du förutom att generera strukturerad data kan koppla ihop data för att bygga flera lager av strukturerad data. Genialt.

Instantschema

Strukturerad data

instantschema-logo

Instantschema är som namnet antyder ett verktyg för att märka upp sin hemsida med strukturerad data. Tjänsten är väldigt enkel och innehåller de mest vanliga typerna av strukturerad data såsom, FAQ, product schema, Local Business etc. Välj den typ av strukturerad data du vill använda, fyll i uppgifterna, testa koden och applicera sedan i ditt CMS. För nybörjaren finns även ganska bra instruktioner om hur du går tillväga för att applicera detta på din hemsida.

Schema Markup Validator

Strukturerad data

markup validator-logo

Schema Markup Validator hjälper dig att testa den kod för strukturerad data som du har skapat direkt i ditt CMS eller tredjehandsverktyg. När du har skapat datan kan du helt enkelt knappa in den webbsida som du vill testa och verktyget kommer att validera datan och visa dig om din kod innehåller fel eller om något saknas.

GMB Everywhere

Lokal sökmotoroptimering

Konkurrentanalys

gmb everywhere-logo

GMB Everywhere är extremt användbart seo-verktyg om du sysslar med lokal sökmotoroptimering. Genom att analysera Google Business Profiler kan du exempelvis se vilka kategorier dina konkurrenter använder. En cool funktion är ”Teleport” som låter dig välja en geografisk radie och se vilka dina konkurrenter är för en viss sökfras. Otroligt användbart för konkurrentanalyser. Helt gratis att använda.

Pingdom Tools

Analys av sidhastighet

pingdom tools-logo

Pingdom Tools är likt GTmetrix ett verktyg som låter dig se hur väl din webbsida presterar vad gäller hastighet, antalet förfrågningar din webbsida gör etc. En schysst funktion är att verktyget på ett snyggt sätt presenterar se hur stor andel av din webbsida som går åt att hämta bilder, typsnitt m.m. Ger en bra överblick av vad som behöver optimeras. Helt gratis att använda men finns också en betalfunktion med fler funktioner som övervakning av dina domäner t.ex.

Accuranker

Ranktracking

accuranker-logo

Accuranker är en ranktracker och seo-verktyg för att hålla koll på dina rankingar, analyser och konkurrentanalyser. Accuranker har ett väldigt gott rykte och är enligt mig väldigt snabbt och ger väldigt tillförlitlig data om dina positioner i SERPEN. Prismässigt ligger verktyget kanske lite i överkant men absolut en bra investering om du jobbar professionellt med SEO.

Surfer Local

Lokal sökmotoroptimering

Lokal ranktracking

Konkurrentanalys

surferlocal-logo

Surfer Local är ett seo-verktyg för att hitta förbättringspotentialen för din lokala sökmotoroptimering. Med Surfer Local kan du tracka sökord, göra audits på din Google Business Profil samt få rekommendationer om åtgärder för att förbättra din synlighet lokalt. Exempelvis får du rekommendationer om hur många recensioner du behöver samla in, vilken huvudkategori du bör välja m.m. Mycket bra verktyg för småföretagare.

Pleper

Lokal sökmotoroptimering

Konkurrentanalys

Chrome-plugin

pleper-logo

Pleper är ett utmärkt SEO-verktyg för lokal sökmotoroptimering. Med Pleper kan du i ett klick få mycket värdefull information om varje Google Business Profil. Du kan bland annat se vilka kategorier dina konkurrenter har registrerat sig som, attribut, öppettider, antal recensioner med mera, allt presenterat på ett smidigt och översiktligt vis. Detta verktyg underlättar verkligen och du kan spara mycket tid när du kör konkurrentanalyser för att se vad dina lokala konkurrenter gör.

Morningscore

Övergripande SEO

Ranktracking

Sökordsanalys

Länkanalys

Trafikanalys

Konkurrentanalys

morningscore-logotyp

Morningscore är ett danskt allt-i-ett verktyg som ger dig bra överblick över hur din SEO-presterar. Du kan göra sökordsanalyser, se dina backlinks, trafikstatistik, spana på konkurrenter m.m. Verktyget är snabbt, användarvänligt och snyggt. Morningscore har en gamifierad approach där olika uppgifter som ska genomföras för att förbättra SEO:n poängsätts och mäts i kvantitativa mått. Man har verkligen lyckats bra med denna approach och verktyget är kul att använda även om man inte är ett proffs.

Serpple

Ranktracking

serpple-logo

Serpple är en relativt ny ranktracker som har ett mycket snyggt och enkelt gränssnitt. Enligt de själva kan man följa sina rankings med 99,5% tillförlitlighet – och efter att ha använt verktyget ett antal veckor har vi ingen anledning att betvivla detta. Verktyget ger dig mycket användbara och enkel överblick över dina positioner. En hel del grundläggande funktioner som integration med Search Console och Google Analytics saknas fortfarande. Samtidigt finns en hel del andra nyttiga notifikationsinställningar – t.ex. när en sökfras du bevakar fått en serp-feature som featured snippet eller liknande.

Neuronwriter

On page-optimering

Sökordsanalys

Konkurrentanalys

morningscore-logotyp

Neuronwriter är en ny uppstickare och utmanare till Surfer SEO och erbjuder förstklassig on page-optimering. Neuron har likt Surfer och WriterZen m.fl funktioner för att ge dig rekommendationer om vad du behöver förbättra på sin sida- antalet ord, läsbarhet, rubriksättning m.m. Det har även integration för Search Console samt en egen AI-motor som kan hjälpa till att skriva både kortare och längre texter. Ett av mina favoritverktyg på listan.

Lowfruits

Sökordsanalys

Konkurrentanalys

serpple-logo

LowFruits är ett relativt okänt verktyg men kan verkligen ses som en oslipad diamant. LowFruits hjälper dig med sökordsanalyser genom att analysera SERPen och visa vilka lågt hängande frukter som finns – t.ex. vilka sökfraser där dina konkurrenter har en toppposition och där du har en reel möjlighet att ranka bra. Förutom att belysa svaga punkter hos konkurrenter är LowFruits bra på att ge förslag på många ”longtail”-sökord -användbart i researchfasen av ditt SEO-arbete. Det har dessutom en inbyggd klusterfunktion som låter dig klustra sökord efter relevans och intention.

Dela detta inlägg
Islam Habib

Islam Habib

Islam Habib är SEO-konsult och grundare av Digitunist. Han har många års erfarenhet från kommunikationsbranschen och digital marknadsföring. Förutom att driva Digitunist driver han ett antal sidoprojekt med fokus på sökmotoroptimering och webbutveckling.